30 september 2010

Uitgevers, boekhandel: denk hier even over na

Nou, ik zal het je zeggen, beste Timo: dit is natuurlijk pure diefstal, hoe hard de ePub Club alle verantwoordelijkheid ook wegwuift met een nietszeggende disclaimer. Werk aan de winkel voor Tim en zijn mannen!

Maar hé, laten we het eens compleet anders bekijken. Doen alsof alles mag, de digitalisering en daarmee De Vooruitgang te stoppen is, vergeten dat diefstal verboden is en jullie brood hier gestolen wordt. Blijkbaar is er een slimmerik die handel ziet in e-books? In tegenstelling tot een aantal uitgevers en een deel van de boekhandel, die hun kop in het zand steken, doodleuk doen alsof het eeuwig 1956 blijft en Loeki nog op TV is. Ik weet, het is moeilijk, maar 1 slimme jongen of meisje denkt er compleet anders over en wil de vraag van lezers met zijn aanbod beantwoorden. Desnoods illegaal. En kijk dan naar slide 4, 5 en 6 in onderstaande presentatie:Dáár liggen de kansen. Ik zeg: nog even wachten met Tim bellen, werk aan de winkel!

[UPDATE:] Timo blogt er ook over, Pin Up Club ePub Club reageert. Nog uitgebreider op de eigen site.

6 opmerkingen:

Bas Vermond zei

Wanneer de lieve boekenwereld (mooie, lekker ruikende, krakende boekjes maken) in aanraking komt met de harde technologiewereld krijg je dit soort zaken.

De uitgeef/boekenwereld kan dan wel de kop in het zand steken, maar dit soort initiatieven komen niet zomaar op.

Er is behoefte aan makkelijk e-books downloaden, krijgt men dat niet via de reguliere (legale) weg, dan zoekt men het wel via andere wegen.

Loslaten en negeren is geen oplossing en zal de situatie alleen maar verergeren. En dat leidt dan weer tot een reactie van de uitgeefwereld om te zeggen dat ze juist door dit soort sites geen e-books willen uitbrengen.

Uitgevers zitten in een impasse. Van uitgevers met verstand van de technologische kant van het boekenvak of hoe internet nu daadwerkelijk werkt, zijn er maar weinig.

Timo Boezeman zei

Het is dan ook NU tijd om wakker te worden voor alle uitgevers en boekhandelaren in Nederland die dachten dat e-books nog ver van hun bed waren!

Robert de Jong zei

Ik mag hopen dat de uitgeverij harder werkt om een cultuuromslag te bewerkstelligen dan de muziekindustrie.

Niels Aalberts zei

Ik help het ze hopen, maar de quotes in dit stuk beloven weinig goeds: "Ik zie alleen het e-book voorlopig nog niet doorbreken in Nederland, Nederland is hier niet het land voor". Weltrusten.

Guus zei

Niels, ik hoop dat je het ironisch bedoelde... anders inderdaad welterusten. Niemand wil 15€ betalen voor een digitaal boek. 3-4 € als in VS.. prima, anders halen ze/we het gewoon illegaal

ePub Club zei

Wij hebben een reactie geplaatst op de discussie die is ontstaan. Wij horen graag jullie mening.
http://www.epubclub.nl/?p=284