3 september 2010

Wilde ideeën & nieuwe muziek (79)

Laat ik voor de verandering 'ns beginnen met *nieuwe* en wat oude muziek, toch het allerleukste:3 opmerkingen:

Jorg zei

We hebben Kickstarter laatst gebruikt voor The Sheila Divine. Om een lang verhaal kort te maken: de band werd gevraagd door een festival voor een reunieconcert (eerste sinds 2002 ongeveer) en kreeg de kriebels weer te pakken om een album te maken.

De grootste reden om Kickstarter te gebruiken: fans, interactie, creativiteit, onafhankelijkheid en geld natuurlijk. ;)

Binnen 5 dagen was de nodige 5000 dollar binnen en extra geld gaat naar extra goodies.

Kickstarter is ook enkel te gebruiken als je idee goed zit en je toch al wat fans rond je hebt. Anders roep je ook maar wat in het luchtledige natuurlijk. ;)

http://www.kickstarter.com/projects/1967234675/the-sheila-divine-returns

Atze de Vrieze zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Atze de Vrieze zei

Op zich een prima stuk van Erwin Blom, maar ik vind het wel wat te kort door de bocht om te concluderen dat de muziekindustrie overbodig geworden is. Dat deze twee acts buiten de major labels om gewerkt hebben, is waar en absoluut een interessante constatering. Maar beide hebben zich natuurlijk wel omringd met mensen die de industrie goed kennen, die voor hen op gesprek gaan bij de playlist samenstellers van 3FM, die op het juiste moment aan de touwtjes trekken bij DWDD, ze hebben een plugger en een distributeur. Kortom: DE industrie is niet overbodig, je kunt wel met minder toe. Kennelijk.