30 september 2010

@Popronde 2010 (3) - Den Bosch, Almere, Utrecht

De Popronde: morgenavond Den Bosch, zaterdag Almere en volgende week Utrecht. De tips?

Programmeur Stijn Mertens trapt af met 'zijn' Popronde in Den Bosch (ook op Twitter), jaarlijks georganiseerd door W2 Popcollectief en goed voor zo'n 4.000 bezoekers: "Eén van de nieuwe locaties dit jaar is een welkome: de Verkadefabriek, een zeer toegankelijke locatie waar normaal gesproken vooral films, dans en theater geprogrammeerd wordt. Dit jaar zal in de Verkadefabriek tijdens de Popronde een drietal bands spelen onder de noemer 3VOOR12 Hollandse Nieuwe. Met een line-up van I Am Oak, Homemade Empire en Bird on the Wire ligt het programma in het verlengde van het nieuwe Bossche festival fabrIQ. I Am Oak maakt breekbare en intieme liedjes van hoog niveau, balancerend op het randje van de indiefolk van Iron & Wine en Bon Iver. En dit is Homemade Empire:"Afsluiter en afterparty met Krach en Die Lui in W2. Hier nog een interview met Stijn.

Programmeur Jan-Melle Liscaljet van Popronde Almere geeft zijn tips voor komende zaterdag:

Audiofeel
In Almere is dit jaar de eerste editie van de Popronde, waardoor het festival voor het eerst in Flevoland neerstrijkt. Met een totaal van 23 acts en locaties als Café Men At Work, dat 3 keer tot beste danscafé van Nederland werd verkozen, belooft het een mooie avond te worden. In Men At Work speelt Audiofeel hun uiterst dansbare pop. Met catchy gitaarriffs, aanstekelijke toetspartijen en een uitzonderlijk stemgeluid wist hun single Nugget 4 weken lang op nummer 1 van KINK FM's 2MinutenShow te blijven. Ook hebben de mannen een Europese tour in het vooruitzicht met o.a. shows op Liverpool en Roskilde.

Little Things That Kill
Poppodium De Meester biedt Popronde Almere plaats voor 6 acts, waaronder indie-rockers Little Things That Kill. Bezig sinds 2003, hebben zij als Eleven optredens gedaan op Lowlands, Noorderslag en Parkpop. Na een omschakeling van stijl en naam bezorgde album Smokescreens ze al snel de 3FM Serious Talent status. Deze band knalt vol energie van het podium, dankzij aanstekelijke nummers en een gepassioneerde frontman. Terecht dat zij de eerste Almeerse Popronde openen:Zelf wil ik de volgende bands graag zien in Popronde Utrecht, volgende week vrijdag 8 oktober. De eerste ligt voor de hand, gisteren, vandaag en morgen uitgebreid op dit blog: Krach. Spelen in Ekko om 21u. Lastig tijdstip, want dan spelen ook Mary Had A Little Band (bij mij om de hoek) en singer/songwriter Joost Dobbe. Van gehoord en staat in mijn favoriete kroeg:Half uurtje later spelen The Cosmic Carnival en Cloudmachine (site), bands die vaker langskwamen op EHPO (hier resp. hier). Beiden nog nooit live gezien en de moeite waard:

Tot dan?

Geen opmerkingen: