15 september 2010

@Popronde 2010 (2) - Amsterdam, Rotterdam, Zwolle

's Lands grootste reizende muziekfestival trapte afgelopen vrijdag af in Nijmegen, morgenavond is onze hoofdstad aan de beurt. De Popronde vindt plaats in nog 22 andere steden, met als doel nieuwe bands, podia en publiek bij elkaar te brengen. Alle optredens zijn gratis. Verder kun je je laten voorlichten door BUMA On Tour (in 6 steden) en genieten van 3FM Serious Talent of 3VOOR12's Hollandse Nieuwe op gelijknamige podia (kijk hier voor meer info). Naast meer dan 100 jonge bands doen ook een twintigtal jonge organisatoren ervaring op door de Popronde in hun eigen stad te coördineren. Zij lichten enkele veelbelovende acts uit. Eyal van der Reep organiseert Popronde Amsterdam, morgenavond dus, en tipt:

I Am Oak
Op welk alternatief festival staat I Am Oak niet? Into The Great Wide Open, Incubate, Crossing Border. Deze band had zomaar de 3VOOR12 Award kunnen winnen, ware het niet dat Moss er met die prijs vandoor ging – een band die al in 2006 (!) op de Popronde speelde. Ook De Nieuwe Anita, een klein Amsterdams cultureel café, is afgelopen jaar steeds populairder geworden. Warme, zachte folk in een stil café, dat lijkt van te voren al een perfect match:



Bombay Show Pig
Het aantal stoner-rockbands blijft toenemen. Na De Staat, The Mad Trist en GOTV kijkt nu het iets meer melodische Bombay Show Pig om de hoek. Pacific Parc is een rock & roll-tent op het Westergasterrein die elk weekend bomvol staat. Op de jaren ’50 getinte dansfeesten worden nieuwe en verrassende acts voor de leeuwen gegooid. Gelukkig staan mensen die komen om te dansen erom bekend, ongeacht hun smaak, iedere band warm te onthalen. Ook in de rest van het Westerpark staan bij de Popronde Amsterdam veel rockbands geprogrammeerd.



Dan coördinator Francis Pronk over haar Popronde in Rotterdam, komende vrijdag:

Handsome Poets
Deze band timmert al aardig aan de weg: 3FM Serious Talent met single Blinded, gespeeld in grote zalen als Tivoli, Watt en P60 en op festivals als Xnoizz/Flevo. Op 17 september staan ze met hun energieke en toegankelijke indiepop op het 3FM-podium in café Linssen:



Bram deHont
Al vanaf jonge leeftijd is gitaar en piano spelen Bram Dehonts grote passie en houdt hij zich met weinig anders bezig dan componeren. Inspiratie haalt hij uit het werk van zijn muzikale voorbeelden Nick Drake, Jack Johnson, John Mayer en Coldplay. Life Isn't Over is de titel van de eerste single die verschijnt op zijn nog naamloze debuutalbum:



Momenteel tourt Bram door het land als voorprogramma van Jacqueline Govaert. Op 17 september is hij tijdens de Popronde te zien in See You See Me in de Hartmanstraat (zijstraat Witte de Withstraat). Over een jaar kun je zeggen: "Ik was erbij!"

Lotte Jonker tipt Popronde Zwolle, komende zaterdag:

Kashmere Hakim
Een Marokkaanse singer/songwriter uit Amsterdam, die met The Hillsinger een prachtige EP met folky luisterliedjes de wereld in bracht (gratis download of hele EP te koop). Zijn muziek brengt je terug naar de jaren ’60 en ’70; puur en verhalend, met sterk gitaarspel. Hij is zaterdag te zien in Popfront, als opener van de Popronde Zwolle:



Mindpark
Mindpark bestaat uit 3 Nederlanders en 1 Vlaming. Met invloeden van Radiohead en dEUS maken ze gelaagde en spannende poprock, vol strakke wendingen en een experimentele invalshoek. Zaterdag staat Mindpark op het 3VOOR12 Hollandse Nieuwe-podium in Eureka:



Genoeg te doen dus komend weekend. Over 2 weken: tips uit Almere en Utrecht.

3 opmerkingen:

Misha zei

Bombay op Popronde hell yeah!

@TimKro zei

Een band die ook zeker even genoemd moet is ROOS. Heerlijke jazzpop uit Groningen: http://myspace.com/roosmuziek

Ruby zei

kleine correctie:

http://3voor12.vpro.nl/hollandsenieuwe

voor:
Hollandse Nieuwe popronde podia (schema)
Gratis download cd met exclusieve nummers van Hollandse Nieuwe-acts die op de popronde staan

etc.