16 september 2010

RAWK! Perfect Youth Crew, door @MarcelAWiebenga

Het leuke van de Perfect reeks - na de muziek zelf natuurlijk - zijn de makers die hun verhaal rond die Perfect vertellen, de diversiteit in genres en introductie tot stijlen. Van links naar rechts, bam!, je weet. Vandaag bijvoorbeeld de Perfect Youth Crew van Marcel A. Wiebenga. Een stroming die in een tijd ontstond waarin het bijna wel moest ontstaan (ook al lag dat helemaal niet voor de hand). Muziek die streng maar vooral rechtvaardig is. Maar goed, daar kan Marcel A. Wiebenga véél beter over vertellen. Enjoy!

HIERRR moet je zijn voor die download.

"Komende dinsdag gaat voor mij, Marcel A. Wiebenga (man/Nederlands/32 jaar), een puberdroom in vervulling: die dag zal ik Youth of Today voor het eerst in mijn leven live aanschouwen. De band uit de late jaren '80 doet een aantal reünieconcerten en ik ben erbij. De 16-jarige Marcel A. Wiebenga kan z'n geluk nu al niet op.

Dit Youth of Today concert is de reden voor deze Perfect en niet geheel toevallig de band die volgens Wikipedia als eerste de term "Youth Crew" gebruikte:
"een hardcore/punk sub-genre uit New York dat zich onderscheidt door een optimistische, gebroederlijke en enigszins moralistische kijk op het leven." Wat anders dus dan het zelfdestructieve of louter agressieve dat vaak met punk, hardcore en harde muziek in het algemeen wordt geassocieerd. Deze bands en tevens de 16-jarige ik wilden wat veranderen in de wereld en dat begon bij jezelf en met hoe je naar het leven keek. Bands waren doorgaans Straight Edge en zagen af van het gebruik van drugs, alcohol, rookte niet en waren vaak vegetariër.

Deze verzameling is een vrij compleet overzicht van de eerste golf Youth Crew bands van eind jaren '80. Ik heb de teksten middels een slim app-je (Get Lyrical) toegevoegd zodat eenieder nog makkelijker de teksten over wereldverbetering, (verloren) vriendschappen, vegetarisme en ander positiefs uit z'n hoofd kan leren.

Dinsdag 20 september dus in de Melkweg: Youth of Today. Ik zie jullie graag op het podium
voor een stagedive en een sing-a-long… of misschien toch aan de bar met een
biertje."
- Marcel

1 opmerking:

Gert-Jan van Aalst zei

a.s. zondagmiddag (19 sept) ook in de w2 (@w2poppodium) in Den Bosch! www.w2.nl