28 september 2010

Perfect Flying Gram (according to @ClemensRikken)

Clemens is fotograaf. En fan van Gram Parsons en The Flying Burrito Brothers. Zowel Gram als de band waar hij onderdeel van uitmaakte, TFBB dus, hebben nogal wat betekend voor de ontwikkeling van muziek. Voor de countryrock in het bijzonder, of zoals Gram het noemde 'cosmic American music'. Maar ook The Byrds, waar Flying Burrito-leden Gram P en Chris Hillman lid van waren in de 60's, waren nogal invloedrijk. The Beatles werden 'Byrd-watchers' genoemd, niet voor niks. HIERRR moet je zijn. Enjoy!

P.S. Gram maakte 2 briljante solo-albums die samen op 1 belachelijk goedkope CD staan. Naast die ene CD waar Big Star's 2 beste samen op staan is dit het beste tientje dat je ooit uitgaf. Er is ook een schitterende DVD verschenen over 's mans leven, zeer de moeite waard!

1 opmerking:

Nick zei

Deze is écht bijna perfect, ze staan er allemaal op, BEHALVE.... Luxury Liner en Millers Cave, afkomstig van The International Submarine Band, waar Parsons ook frontman van was. Oh en Lazy Days mis ik ook wel trouwens, maar ze zijn ook bijna allemaal goud, keuzes moeten gemaakt worden. Props voor het bijvoegen van Hippie Boy, wat de Stones inspireerde tot Far Away Eyes. En de allereerste uitgave van Wild Horses natuurlijk! Super!

Nick